AUTTALENT 2021

Alapítványunk 2021-ben indította első tehetséggondozó programját, autizmus spektrum zavarral élő gyermekek és fiatalok számára. Az AUTTALENT 2021 pályázat célja volt, hogy képességeik kibontakoztatása révén segítse az érintett fiatalok integrációját, továbbá az autizmus spektrumállapot széleskörű megismertetése, a befogadás és az elfogadás elősegítése, a tehetséges fiatalok összekapcsolása olyan szervezetekkel, személyekkel, akik segíthetik fejlődésüket. 

A tehetséggondozó programra olyan autizmus spektrum zavarral élő, 6-30 éves korú gyermekek és fiatal felnőttek jelentkezhettek, akik valamilyen kiemelkedő képességgel, tehetséggel rendelkeznek.

A pályázat benyújtásával az alábbi területekre volt kérhető támogatás: zene, képzőművészet, egyéb művészeti ágak (mozgókép, fotó, stb.), sport, tudomány (kutatás, fejlesztés, innováció) számítástechnika, valamint a tehetség kibontakoztatását segítő mentori, pedagógiai, egyéb támogató tevékenység, terápia.

Az igényelhető támogatás mértéke 100.000 Ft-tól, 1.000.000 Ft-ig terjedhetett.

A tehetséggondozó program 10 millió forintos tőkealapját a MOL-csoport biztosította, mint az AUTTALENT 2021 főtámogatója. 2021.április 2-tól az alapítvány minden gyűjtése ezt a programot támogatta. 

107 pályázó közül a 12 fős kuratórium végül 44 tehetséges fiatalnak ítélte meg a pályázott összeget, közel 30.000.000,- Ft került szétosztásra.

A nyertesek fejlődéséről, és eredményeiről 2022-ben folyamatosan beszámoltunk a közösségi média felületeinken.

Megérteni. Elfogadni. Feliratkozni.

Szeretnénk megosztani Veled, ha épp valami fontos ügyön dolgozunk. Segíted munkánkat, ha feliratkozol e-mail értesítőnkre!

*