AUTTALENT 2021 - Kuratórium

German Kinga

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem,
művészettörténész, egyetemi docens

German Kinga, Dr. phil, művészettörténész, egyetemi docens, a heidelbergi és a karlsruhei egyetemeken tanult, majd 2011-ben a Stuttgarti Egyetemen doktori fokozatot szerzett. A karlsruhei Egyetemen, mesterszakon diplomázott művészettörténet főszakon és építészettörténet valamint általános pedagógia mellékszakokon. Kutatási területei: Késő-gótikus kisépítészet, kortárs képzőművészet és kiállítás-szervezés, múzeumpedagógia.
A Hageni Egyetemen kultúramenedzsment szakirányú továbbképzést végzett.

2006 óta folyamatosan a PPKE Művészettörténeti Intézetének megbízott előadója. 2008 őszétől a budapesti MOME Elméleti Intézetének adjunktusa, majd egyetemi docense. 2020-ban fél évig helyettes intézetigazgató volt. 2008 óta vezeti a MOME Múzeumi menedzsment- és Kultúramenedzsment szakirányú továbbképzéseit.

Participatív módszertannal létrehozott kiállítások kurátora, amelyek közül a legjelentősebb az 56. Velencei Képzőművészeti Biennále (2015) bemutatott „Sustainable Identities” kiállítás.
2016-ban a projekt elnyerte A’ Design Award & Competition, Como ezüst díját.

Megérteni. Elfogadni. Feliratkozni.

Szeretnénk megosztani Veled, ha épp valami fontos ügyön dolgozunk. Segíted munkánkat, ha feliratkozol e-mail értesítőnkre!

*